ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

     Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 είχαμε τη χαρά να  υποδεχτούμε στο σχολείο μας  μια αντιπροσωπεία  μαθητών από το σχολείο Val de Rosemont του Giromagny της Γαλλίας. Επρόκειτο  για σαράντα μαθητές  (40)  και τέσσερις (4)  καθηγητές  που βρέθηκαν στην πόλη μας στα πλαίσια πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Ο λόγος της επίσκεψης  ήταν για να γνωριστούν από κοντά με  τους  μαθητές της Γ? Γυμνασίου (από τα τμήματα Γ1 και Γ4) με τους οποίους υλοποιούν  από την  περσινή σχολική χρονιά  ένα έργο eTwinning,  με θέμα  « Ίχνη αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και τη Γαλλία  σήμερα» και υπεύθυνες τις καθηγήτριες  Σ.  Σκουμή  και  Ε. Ραπτοπούλου .

Αφού τους υποδεχτήκαμε  το πρωί,  την ώρα της προσευχής, τους κάναμε μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Στη συνέχεια  επισκεφτήκαμε όλοι μαζί το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε κάποιες δραστηριότητες  που οργανώνει το μουσείο.

Επιστρέφοντας στο σχολείο ,  τους περίμενε  μια έκπληξη. Στην κατάλληλα στολισμένη σχολική αίθουσα είχαμε ετοιμάσει ένα μπουφέ με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές  που ετοίμασαν με πολλή χαρά και προθυμία γονείς, μαθητές και καθηγητές και επίσης καφέ, χυμούς και αναψυκτικά.  Στη συνέχεια  πραγματοποιήσαμε κοινές δραστηριότητες  που αφορούσαν καθημερινές λέξεις και εκφράσεις  στις δύο γλώσσες καθώς και μια φωτογράφιση-αναπαράσταση της πομπής των Παναθηναίων. Η επίσκεψη έκλεισε με παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από ομάδα μαθητών μας, που ενθουσίασε τους φιλοξενούμενούς μας,  και τέλος με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Γάλλων καθηγητών και του διευθυντή του σχολείου αλλά και μεταξύ των μαθητών.

Στις δραστηριότητες αυτές παραβρέθηκαν και οι σύμβουλοι παιδαγωγικών θεμάτων κ.Νίκου Θεοδώρα και σχολικών δραστηριοτήτων κ. Οικονομάκη Ηρώ.

Το απόγευμα κάναμε όλοι μαζί  μια περιήγηση στους αρχαιολογικούς  χώρους στο κέντρο της Λάρισας ,  τριγυρίσαμε στην αγορά της πόλης και στο  τέλος οι Γάλλοι μαθητές έγιναν δεκτοί στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Την επόμενη μέρα, 10 Νοεμβρίου, επισκεφτήκαμε τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα. Μετά το κοινό γεύμα  σε ταβέρνα της περιοχής,  αποχαιρετιστήκαμε σε κλίμα συγκίνησης και με την ευχή κάποτε να ξανασυναντηθούμε .

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους μας, Έλληνες και Γάλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές , που ξεπερνώντας τον αρχικό δισταγμό βρήκαμε τρόπους να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας , να μοιραστούμε  πληροφορίες, εμπειρίες , σκέψεις και συναισθήματα εξασκώντας τόσο τη γαλλική όσο και την αγγλική γλώσσα .

Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί  που μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τους συνεργάτες μας στο eTwinning . Το γεγονός αυτό μας γέμισε όρεξη και προσμονή για τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

Ευχαριστούμε  όλους όσοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν για την επιτυχημένη οργάνωση και φιλοξενία των Γάλλων μαθητών. Πρώτα πρώτα  το διευθυντή και τον υποδιευθυντή του σχολείου, τους συναδέλφους καθηγητές και ιδιαίτερα την κ. Σιμογιάννη Μ., γαλλικών και την κ. Παλαμιώτου Σ., φυσικής αγωγής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  όλους τους γονείς των μαθητών μας που με πολλή διάθεση ετοίμασαν τα εδέσματα και συνέβαλαν στις ετοιμασίες  για το μπουφέ μας.

DSC02617DSC02637IMG_3081IMG_3125DSC02642DSC02644DSC02645IMG_3261DSC02649DSC02654DSC02671IMG_3429DSC02713DSC02715DSC02733DSC02764

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: 2015 - 2017. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.