Εκδηλώσεις 2011-12

Επισκέψεις μαθητών Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας
a1
Η ομάδα των μαθητών της Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Λάρισας που συμμετείχε στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «ακόμα ένα ποτηράκι; – όχι ευχαριστώ» επισκέφθηκε την Τροχαία Λάρισας. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κ.κ. Β. Γκούλιου και Ειρ. Ραπτοπούλου, ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζή, σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης του αλκοόλ στην οδήγηση, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

a2
Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, η ίδια ομάδα επισκέφθηκε το οινοποιείο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, όπου ενημερώθηκε από την υπεύθυνη χημικό για την ιστορία του οινοποιείου, τους τρόπους παραγωγής κρασιού, ούζου και τσίπουρου και είδε τις μεθόδους εμφιάλωσής τους.


Αστεροσκοπείο 
a3
Η Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκε το Αστεροσκοπείο Λάρισας στη Γιάννουλη, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής. Εκεί, ο υπεύθυνος Φυσικός κ. Ι. Χαϊνάβας ενημέρωσε τους μαθητές για τους πλανήτες και
τον ήλιο και αυτοί παρακολούθησαν μια σύντομη ταινία σχετικά με το σύμπαν. Στη συνέχεια είδαν το τηλεσκόπιο, τον σεισμογράφο και το ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στο χώρο του Αστεροσκοπείου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους.


1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ιστορικό Δοκίμιο

Η μαθήτρια ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ του 3ου Γυμνασίου Λάρισας σχολ. Έτους 2011-12, πήρε το 1ο Βραβείο στο γραπτό διαγωνισμό Ιστορίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου, με θέμα «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: 3000 Χρόνια Ελληνικής Παρουσίας» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας.

a7

Το ιστορικό δοκίμιο είχε τίτλο «Από τη Μικρά Ασία στη Μακεδονία» και την επιμέλεια της εργασίας την είχε η καθηγήτριά της κα Ραπτοπούλου Ειρήνη, ΠΕ05 Γαλλικής. Η τελετή βράβευσης έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 15/3/2012.

a8

Επίσης, τον Ιούνιο του 2012, στην ίδια μαθήτρια και για το ίδιο ιστορικό δοκίμιο, απονεμήθηκε, λόγω του θεματικού ενδιαφέροντος και της ερευνητικής ποιότητας της εργασίας, Έπαινος για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου Τοπικής Ιστορίας που διοργάνωσε το Γραφείο Σχ. Συμβούλου Φιλολόγων Λευκάδας σε συνεργασία με την Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων και την Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Γενικής και Τοπικής Ιστορίας.


Εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 
Με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς 2011-12, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τους, την Πέμπτη 17-5-2012. Στο χώρο του σχολείου, εκτέθηκαν έργα των μαθητών της Α’ και Β’ Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας και παρουσιάστηκαν πειράματα Φυσικής και Χημείας από μαθητές της Γ’ Γυμνασίου οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα «οι φυσικές επιστήμες ανοίγουν την αυλόπορτα του σχολείου και πάνε περίπατο 2012». Στη συνέχεια, η ομάδα των μαθητών που συμμετείχε στο στο πρόγραμμα αγωγής υγείας «ακόμα ένα ποτηράκι; -όχι ευχαριστώ» παρουσίασε την εργασία της και η εκδήλωση έκλεισε με μουσική συναυλία ροκ συγκροτημάτων που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές του σχολείου.

a4

a5

a6