ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΩΜΑΤΩΝ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΩΜΑΤΩΝ

 

       Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε, τη φετινή σχολική χρονιά, δράση για τη συλλογή πλαστικών πωμάτων. Η δράση είχε τη μορφή διαγωνισμού μεταξύ των τμημάτων του σχολείου για το ποιο θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα και κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκαν 1 τόνος και 300 κιλά πλαστικά καπάκια.

       Τα τμήματα που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια είχαν ως έπαθλο μια διδακτική επίσκεψη  στα Αμπελάκια  και στην παραλία του Στομίου, την οποία καθάρισαν από σκουπίδια  στα πλαίσια της δράσης της HELMEPA ??Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη??

      Τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν  σε μαθήτρια με κινητικά προβλήματα για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

       Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η ευαισθητοποίηση όλων μας   μπορεί να έχει ταυτόχρονα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και πως η ελάχιστη ατομική προσπάθεια, όταν λειτουργεί συλλογικά,  οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναπτύσσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινωνία. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τη δράση αυτή και την επόμενη χρονιά και καλούμε όσα άλλα σχολεία επιθυμούν, να συμμετέχουν. Ήδη φέτος το 18ο Δημοτικό Σχολείο και ο αρτοποιείο  Σταρένιο ενίσχυσαν την προσπάθειά μας.

IMG_8478

IMG_8527