Εκδηλώσεις 2012-13

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων
Στα πλαίσια του προγράμματος «Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων» πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαρτίου 2013 από τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Οι μαθητές εκτός από τη Βουλή επισκέφτηκαν την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ξεναγήθηκαν ακόμη στην Ακρόπολη, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τέλος στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο)παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας «Ο ουρανός των Αρχαίων». Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες: κ. Καρατώλου Μαρία, κ. Παλαμιώτη Σοφία, κ. Πούλιου Μαρία, κ. Ραπτοπούλου Ειρήνη.

b1

 

 

 

 

b2

 

 

 

 

 

 

b3

 

 

 

 

b4

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ερευνητική Εργασία στα Θρησκευτικά
Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθητές της Β’ τάξης αφού συνεργάστηκαν, ερεύνησαν, και μελέτησαν κείμενα σχετικά με το πρόσωπο της Παναγίας. Αποτέλεσμα της έρευνάς τους είναι η   Εργασία

Παράλληλα με την εργασία πραγματοποιήθηκε βιωματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς.


ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ στο μάθημα των ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Δειγματική διδασκαλία στο μάθημα των Γαλλικών πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Λάρισας στις 8/3/2013.

Η διδασκαλία διοργανώθηκε από τη σχολική σύμβουλο Γαλλικής κα Νίκου Θεοδώρα και το μάθημα πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Γαλλικών του 3ου Γυμνασίου κα Ραπτοπούλου Ειρήνη σε συνεργασία με το τμήμα Β3. Το μάθημα αφορούσε την 4η ενότητα «A table» του εκπαιδευτικού βιβλίου Γαλλικών Action.fr-gr1.

Η διδασκαλία έγινε μέσω διαδραστικού πίνακα και στη συνέχεια ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι.

Στο τέλος της διδασκαλίας ακούστηκαν γαλλικά τραγούδια από μαθήτριες Γαλλικών της Γ? τάξης.

Ακολούθησε συζήτηση όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη επιμόρφωσης των καθηγητών ξένων γλωσσών στις νέες διδακτικές προσεγγίσεις.

b19

 

 

 

 

b20

 

 

 

 

 

b21

 

 

 

 

 

 

b22

 

 

 

 

 

b23

 

 

 

 

 

 

b24

 

 

i

 

 

 

b25

 

 

 

 

 

b26

 

 

 

 

 

 

b27

 

 

 

 

 

 

b28

 

 

 

 

 

 

 


ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (ΚΠΓ)
Ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Λάρισας και ιδιαίτερα η καθηγήτρια Γαλλικών κα Ραπτοπούλου Ειρήνη, συγχαίρουν τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου σχολικού έτους 2012-13 οι οποίοι πήραν μέρος και πέτυχαν στις εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Α1-Α2, με τη διδασκαλία της γλώσσας στα πλαίσια της τάξης.

  1. ΓΑΛΛΗ ΑΡΕΤΗ
  2. ΔΟΡΔΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΡΑΦΑΗΛΑ
  3. ΠΡΑΓΓΑΦΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  4. ΤΕΚΕΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
  5. ΤΟΖΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  6. ΤΣΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  7. ΤΣΙΤΣΑΒΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  8. ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ ΒΕΡΑ-ΕΙΡΗΝΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ για το Mάθημα του Σ.Ε.Π.
Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) πραγματοποιήθηκε στις 22/4/2013 στο χώρο του σχολείου, ενημέρωση στους μαθητές της Γ΄Τάξης, για το επάγγελμα του στρατιωτικού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από αξιωματικούς της 1ης Στρατιάς Λάρισας: τον Αντισυνταγματάρχη Μηχανικού κ.Μαδούρο Χρήστο και την Ταγματάρχη Νοσηλευτικής κα Νιάκα Χρυσάνθη οι οποίοι έκαναν μία εποικοδομητική ενημέρωση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών.

Υπεύθυνες καθηγήτριες Σ.Ε.Π. κα Γεράκα Γλυκερία και κα Ραπτοπούλου Ειρήνη

b16

 

 

 

 

 

b17

 

 

 

 

 

 

b18

 

 

 

 

 

 


Εκδήλωση για την Εφηβεία
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των γονέων για επίκαιρα θέματα ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λάρισας διοργάνωσαν εκδήλωση προς τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου, παράλληλα με την επίδοση της βαθμολογίας του Β’ τριμήνου. Κύρια ομιλήτρια ήταν η σχολική σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοδώρα Νίκου που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου και η οποία ανέπτυξε το θέμα «Το παιδί μου στην εφηβεία: και τώρα τι κάνω;

b14

 

 

 

 

 

b15

 

 

 

 

 

 

 


Παρουσίαση Έκθεσης Τεχνολογίας «Ο ΕΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΣ ΜΑΣ»

Την Τρίτη 14-5-2013 σε εκδήλωση που έγινε στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, παρουσία της υπεύθυνης πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ. Ηρ. Οικονομάκη, του Δ/ντή κ. Γ. Τεντολούρη, των καθηγητών και των μαθητών έγινε η παρουσίαση της έκθεσης του μαθήματος της τεχνολογίας «Ο ΕΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΣ ΜΑΣ».

Όπως τόνισε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Σ. Αποστολίνα το μάθημα της τεχνολογίας σκοπό έχει να προάγει την τεχνολογική σκέψη. Ζούμε σε ένα τεχνολογικό περιβάλλον και από τους μαθητές δεν ζητάμε να παράγουν τεχνολογία αλλά να μάθουν να τη χρησιμοποιούν σωστά, να διευκολύνουν έτσι τη ζωή τους αλλά συγχρόνως να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας να γνωρίσουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να προστατεύουν τους εαυτούς τους και το περιβάλλον από την κακή χρήση της τεχνολογίας. Το μότο μας είναι learning by design δηλαδή μαθαίνω σχεδιάζοντας. Βασιζόμαστε λοιπόν στο σχεδιασμό των τεχνολογικών μέσων σε όλα τα επίπεδα όπως ανάγκες, χρήσεις, υλικά, μοντέλα, εργαλεία, κόστος και χρόνος, έτσι οι μαθητές απέκτησαν πρακτικές ικανότητες και
δεξιότητες και δημιούργησαν έργα με ανακυκλώσιμα υλικά, ευφάνταστα και πρωτότυπα.

Ειδικότερα στη Β? Γυμνασίου όπου η διδασκαλία είναι ομαδοσυνεργατική, οι μαθητές γνώρισαν τον κόσμο της επιχείρησης, τη ζωή της εργασίας και από θεωρητικής και από πρακτικής άποψης, δηλαδή όλες οι ομάδες που εκπροσωπούν μία βιομηχανία ? την οποία επέλεξαν βάζοντας τα δικά τους κριτήρια ? σχεδίασαν και κατασκεύασαν μια μακέτα εργοστασίου και ο καθένας έχει να υποδυθεί από ένα σημαντικό ρόλο, δηλαδή γενικός δ/ντης, δ/ντης οικονομικών κ.ά. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη χρήση των Α.Π.Ε., δηλαδή φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, γνωρίζοντας έτσι τις νέες τεχνολογίες και τα πολλά πλεονεκτήματά τους. Επίσης προσέξαμε την ποιότητα των πρώτων υλών και των παραγόμενων προϊόντων. Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα που η παραγωγή τους έγινε στις μαθητικές βιομηχανίες.

b4

 

 

 

 

 

b5

 

 

 

 

 

b6

 

 

 

 

 

b7

 

 

 

 

 

b8

 

 

 

 

b9

 

 

 

 

b10

 

 

 

 

 

b11

 

 

 

 

b12

 

 

 

 

 

b13

 

 

 

 

 

 


Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Λάρισας στον 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά

Οι μαθητές της Α? τάξης Αναστασίου Δέσποινα, Αντωνούλη Κων/να,Βλάχου Σταυρούλα, Γαλλή Ιωάννα Γιαννάκος Στέφανος, Δήμου Δημήτρης, Ευθυμίου Γεώργιος, Ιακωβάκης Αχιλλέας, Κανδύλη Κλεοπάτρα, Πατσιούρας Γεώργιος, Σιαμάντη Σοφία, Τσιάρα Ζωή, Σταφυλοπάτη Παρασκευή, Τσαπράκα Μαρία και η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Σ. Αποστολίνα κατασκευάσαμε 12 φωλιές και έτσι συμμετέχουμε στο διαγωνισμό. Το όλο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε οικολογικά θέματα, να δείξουν δηλαδή έμπρακτα την αγάπη τους στο περιβάλλον και ειδικά στην αστική άγρια ορνιθοπανίδα. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι πολλές φορές ξεφύγαμε από το σχεδιασμό και την κατασκευή και πήγαμε σε ένα διαγωνισμό ιδεών με μεγάλες προοπτικές μια και η φωλιά χαρακτηρίζει το σπίτι την αγάπη τη στοργή και τη φροντίδα που όλοι έχουμε ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωλιές θα αναρτηθούν σε δένδρα του άλσους, «Βεΐκου» και «Αντώνη Τρίτση» στην Αθήνα για να φωλιάσουν έτσι τα πουλιά.

b2

 

 

b3

 

 

 

 

 

 

 


Αναμνηστική φωτογραφία των διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λάρισας κατά το Σχ. Έτος 2012-2013

b1