Ξενάγηση 16ου Δημοτικού Σχολείου στο Γυμνάσιο

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνά­σιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου εργασίας(project) οι μαθητές της έκτης τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και συγκεκριμένα το τμήμα Στ΄3 με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Βλάνδο Σταμούλη και σε συνεργασία με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών Ραπτοπούλου Ειρήνη επισκέφτηκαν τους χώρους του  3ου Γυμνασίου  Λάρισας. Εκεί αντάλλαξαν σκέψεις και απορίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Project. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γυμνασίου.

Παρόλο που τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν βιώσει παρόμοιες μεταβάσεις και στο παρελθόν, όταν για παράδειγμα πήγαν από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, η αλλαγή αυτή είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις περιπλοκές που συνεπάγεται μια αλλαγή. Είναι μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από την υπακοή στην αναζήτηση, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο άγνωστο, από τις φιλίες στις σχέσεις.

Πέραν όμως από τις αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές που τα παιδιά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο Γυμνάσιο, υπάρχουν και οι αντικειμενικές διαφορές Δημοτικού-Γυμνασίου. Διότι στην ουσία και εδώ αλλάζουν όλα : περισσότεροι καθηγητές, περισσότερα μαθήματα, εξετάσεις, περισσότερες δραστηριότητες και συνεπώς ευθύνες.

Ο Barrie Hopson έλεγε: «?.Τίποτα και κανείς δεν παραμένει ίδιος. Η φύση απεχθάνεται τα κενά και τη στασιμότητα. Ένα σταθερό σημείο δείχνει ότι είναι μια στάση ενός ταξιδιού από τον ένα τόπο στον άλλο. Αν σταθείς κάπου για πολύ το ταξίδι σου θα φθάσει στο τέλος. Μείνε και διασκέδασε αλλά όμως να ξέρεις ότι σε περιμένουν πολλά και διαφορετικά πράγματα ακόμα. Μπορεί να μην είσαι ικανός να διακόψεις το ταξίδι αλλά μπορείς να πετάξεις!»

Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και θετική στάση από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή και τους Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας και ιδιαίτερα την κ. Ραπτοπούλου Ειρήνη για τη θερμή υποδοχή και αποχώρηση  που μας επιφύλαξε και κλείνουμε με τα εξής λόγια τους « Μικροί μας μαθητές που αφήνετε το 16ο Δημοτικό σχολειό, σας περιμένουμε με ανυπομονησία στο Γυμνάσιο αυτό «3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ», Καλώς να έρθετε ?    

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατηγορίες: 2014. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.